iPhone 5 touchscreen kapot

De iPhone 5 is een smartphone met een multi-touchscherm van 10,19 CM en weegt ongeveer 112 gram. Deze smartphone is een zeer prijzig apparaat waar u waarschijnlijk intensief gebruik van maakt. Indien u de iPhone intensief gebruikt maakt u ook veelvuldig gebruik van het touchscreen van de iPhone.  Omdat het touchscreen veelvuldig en intensief gebruikt wordt kan het gebeuren dat het beschadigd of bekrast raakt.

In de meeste gevallen gaat het touchscreen kapot omdat het glas breekt door valschade waardoor het touchscreen niet meer naar behoren functioneert. Het kan ook wel eens gebeuren dat uw apparaat in aanraking komt met water waardoor het waterschade zal gaan krijgen en hierdoor het touchscreen of nog meer onderdelen kapot gaat. Indien het touchscreen kapot is reageert het niet meer op het aanraken van uw scherm terwijl het display wel werkt.  Bij de meeste gevallen is het glas zodanig beschadigd geraakt waardoor het touchscreen dan ook defect raakt.

iPhone 5 beeldscherm repair

 

Indien het touchscreen defect is kunt u in principe niks meer met uw iDevice. Uw touchscreendevice draait om het aanraken van het scherm voor het spelen van apps, foto’s maken of andere activiteiten die je op de telefoon kunt uitoefenen. Als het touchscreen defect raakt is het noodzakelijk om dit te vervangen zodat u weer gebruik kunt maken van uw telefoon. Bij vakkundige vervanging van het touchscreen zal het defect en/of schade aan uw apparaat verholpen zijn. Het is belangrijk dat uw iPhone 5 uitsluitend met originele onderdelen gerepareerd worden, bij een specilist kunnen er bovendien meestal geen persoonlijke gegevens verloren gaan. U kunt uw kapotte touchscreenapparaat daarom het beste bij een partij die er verstand van heeft brengen, om er zeker van te zijn dat alles na de reparatie weer naar behoren werkt. Om uw kapotte touchscreen te laten repareren dient u uw smartphone meestal wel achter te laten om dit vakkundig te laten repareren. De gemiddelde reparatietijd om uw kapotte touchscreen te laten repareren bedraagt 1 á 2 uur. Dit komt doordat de iPhone 5 zeer ingewikkeld in elkaar zit en men dus zeer nauwkeurig te werk dient te gaan. Ook als bijvoorbeeld uw iPhone 5 aan- uit knop kapot is kunt u dit beter door gespecialiseerde reparateurs laten repareren.

Een advies is om uw iPhone 5 te laten onderzoeken op andere problemen, zodat deze dan ook gelijk verholpen kunnen worden en u hier zo min mogelijk last van heeft.